Lyssna på musik lagligt? IPRED dödar kulturen.

Jag satt och slögooglade lite efter go  musik och sånt och hittade en sida som gjorde reklam för ett program som låter en lyssna på musik lagligt.

Vissa kanske inte reagerar på detta men jag tycker det finns något läskigt i den rubriken! Vi vanliga kriminella musikälskare som letar efter ny och go musik på nätet vet ju faktiskt sällan om det vi lyssnar på är lagligt eller inte! Är det lagligt att lyssna på någon låt som man googlat fram? Törs man överhuvud taget gå in på Youtube längre eller riskerar man hotbrev från stora män i mörka kostymer som viftar med IPRED lagar och sekatörer?

Hur ska man göra för att lyssna på musik lagligt då? Ja det finns ju några sätt. Man kan dels gå och köpa en skiva med en grupp som man har hört på radio och som man vet att man gillar. Så länge man har fönstren stängda så borde ju det vara ok? Problemet är ju att då måste man känna till gruppen och lyssna på radio... då gärna reklamradio där den bästa  blandningen av de två bästa gamla och nya låtarna spelas. Visst är det väl någon som äger dessa radiokanaler och jag skulle kunna sätta en peng på att kopplingen till de stora skivbolagen inte är så värst lång.

Låna lite bra skivor av kompisar är väl tveksamt, googla eller hitta på youtube går ju bort. Piratebay eller liknande så kommer ju de mörka IPRED kostymerna med sekatören! Så hur gör man då för att hitta ny musik som man gillar? Svaret är väl att... det gör man inte. Grejjen är väl att då skulle ju folk utveckla sin egen smak och då skulle skivbolagen vara tvugna att satsa på en massa artister som inte ens varit med i Idol, det skulle ju bli skitjobbigt. Om jag vore skivbolag så skulle jag också förstås helst vilja koncentrera mig på en artist i taget och marknadsföra denna så aggresivt att folk tvingas gilla den och inte håller på med utsvävningar och egen smak.

Genom att skivbolagen nu har dömt piratebay, och genom att gubbarna i kostym som stått med sekatören utanför riksdag och EU parlament fått igenom IPRED lagar har den kommersiella musiken vunnit en stor seger som gör att vi kommer att tvingas rätta oss i ledet och tycka om den musiken som skivbolagen vill att vi ska tycka om. Kapitalismen har vunnit över kulturen och även om du är skitduktig på att sjunga/spela/skriva musik och folk verkligen gillar det du gör så kan du glömma att nå ut om du inte rättar dig i ledet och gör mainstreammusik som tilltalar skivbolagen.

Kommentarer
Postat av: Ida

kan inte hålla med dig mer brorsan!

2009-05-19 @ 04:13:50
URL: http://idalowejko.blogspot.com/
Postat av: Pressfeldtarn

Redan när jag bara hade läst första stycket hade du redan fått in minst 3 rejäla pungsparkar! Riktigt bra skrivet det där!Upp till kamp

2009-05-19 @ 04:20:33
URL: http://kafferingar.blogspot.com
Postat av: Joakim

Kan bara nicka och hålla med och skaka på huvudet åt styrningen inom mainstreammusiken.

2009-05-24 @ 02:28:31
Postat av: Tina

Håller med helt! så bra skrivet! Fast jag måste erkänna att you tube är min livlina just nu.

Tummar upp får du av mig !

2009-09-21 @ 23:01:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0