Segregering - Seg Regering

I Brasilien har man Favellas, I USA har man trailer parks och slumområden. I Sverige är väl den närmaste motsvarigheten stugorna på våra kolonilotter. Den svenska allmännyttan är på väg att raseras. Möjligheten för den som är fattig att åtminstone kunna glädjas åt en hyfsad boendestandard är på väg att tas bort. Dagens stolpskott från regeringen innebär att de som idag knappt har råd att betala hyran absolut inte kommer att kunna göra det i framtiden. Undrar om de som knappt har råd att betala hyran nu kommer att ha råd att köpa sina lägenheter? För regeringen vill ju att alla ska äga. Regeringen kanske resonerar som så: att i vissa, mer attraktiva, områden måste man förtjäna att bo? Jobbar man som vårdbiträde så kanske man inte gör tillräckligt mycket nytta för att kunna bo i ett tryggt område med sin familj. Har man däremot ett högavlönat yrke så kanske regeringen tycker att man förtjänar att slippa ha smutsiga små vårdbiträden och märkliga invandrade damer i huckle i närheten av sina fina nya bilar? Ett mycket obehagligt sätt att se på människor. För resultatet av denna utredning skulle inte bara bli högre hyror, det skulle också medverka till ännu större segregering när de fattiga får söka sig till områden som lämpar sig bättre för underklassens ekonomi.

 

Vad är egentligen poängen med att införa marknadshyror? De allmännyttiga bostadsbolagen har ju fungerat utan att göra vinster och det finns faktiskt privata hyresvärdar som klarar sig som det är nu. Det är antagligen den allsmäktiga marknaden som ska bestämma och enligt marknadsekonomins logik så är det bättre att det fåtal som redan har så mycket pengar att de har råd att äga sina egna lägenheter eller hyreshus ska få tjäna mycket pengar på dem som inte har råd att äga sitt eget boende. Detta är den enda sanna vägen enligt den nya kristdemokratiska läran. Det finns verkligen verkligen verkligen ingenting humant med den nya läran. Den nya läran är så långt ifrån de kristna värderingarna man kan komma. Om Jesus hade förespråkat "sköt dig själv och skit i andra" politik så hade nog inte många lyft på ögonbrynen när han hängde där på korset.

 

Kanske är tanken den att om man som fattig får det tillräckligt över-jävligt och tvingas flytta till en kolonilott med sin familj så kommer man att leta efter någon mening. Kanske hoppas kristdemokraterna att man då ska vända sig till religionen för svar.


Vi kan bara hoppas att utredningen inte blir verklighet.

Andra bloggar om: , , ,


En trög Borg i regeringens högborg

Jag förstår inte, jag har aldrig förstått och jag kommer aldrig att förstå hur sänkt skatt ger fler jobb. Om man har ett jobb så får man betala mindre i skatt. Mindre i skatt ger sämre a-kassa för dem som inte har något jobb. Sänkt skatt för de inkompetenta gubbarna gör att de jobbar kvar istället för att släppa in oss på arbetsmarknaden. Inga förbättringar för pensionärer gör att de inkompetenta gubbarna definitivt inte behagar maka på sig och lämna plats för oss unga, hungriga, välutbildade, effektiva framtida skattebetalare.

Det ger inte fler jobb.

Har man jobb så har man råd att gå till den berömda frisören utan att få 250 kr sänkt skatt. Får man sänkt a-kassa så har man däremot inte råd att gå till frisören och frisörstackaren går i konkurs tillslut.

Det ger inte fler jobb.

Även om man är beredd att flytta vart som helst och jobba med vad som helst så får man ändå inget jobb bara för att de som har jobb har råd med en extra flaska champagne i månaden.

Någonting som däremot gör så att man får jobb är arbetslivserfarenhet. För att få arbetslivserfarenhet så måste man ju ha jobbat och för att få jobb så måste man ha arbetslivserfarenhet. Och för att få arbetslivserfarenhet så måste man ju ha jobbat såvida man inte skulle kunna få någon form av praktik eller introduktion till arbetslivet på något annat sätt. En bra idé kanske skulle kunna vara att istället för att de som redan har jobb ska få en extra flaska campagne i månaden så kunde man ta de pengarna till att starta någon form av program för att ge oss utan arbetslivserfarenhet en chans att få det utan att det skulle kosta för mycket för arbetsgivaren. Då skulle vi som är unga, välutbildade, effektiva och oerfarna kanske kunna få riktiga jobb mycket lättare sen. Kanske att vi till och med skulle ha råd att både gå till frisören och betala så mycket skatt så att gubbarna, när de behagar maka på sig, har möjlighet att få en ordentlig äldrevård.

Andra bloggar om: , , , , , , ,

Lille Mats

Det satt en obehaglig kostymgubbe i min TV häromdan! Eftersom de hade välfärd när kostymgubben var liten så tror han att vi har det idag också. Han tror också att om kommunen säljer ut de gemensamt ägda hyresrätterna så tjänar alla på det. Han tror att vi kan öka valfriheten genom att ta bort möjligheten att hyra lägenhet och istället införa köptvång. Mamma kan jag ta en miljon ur kakburken så jag kan flytta till Lund och plugga?

 

Bostadsrättsomvandlingarna kommer att leda till att de ungdomar som föds i välbärgade familjer har möjlighet att flytta till högskolestäder, utbilda sig och fortsätta familjens framgångssaga. De som inte har det lika bra får bo kvar hemma hos mamma. Att kostymgubben Mats Odell och hans kris demokratiska svammelparti anser sig värna om familjen är ingen nyhet men det är så pinsamt uppenbart att det bara är den rika familjen som är värd att värnas. Man frågar sig om det är av naivitet eller ren ondska som regeringen slår undan benen för de fattiga som vill flytta hemifrån och skaffa sig en utbildning.


Det är dock inte bara bristen på bostäder som kommer att förhindra kreti och pleti på högskolan. CSNs Magnus Forss anser att det är ett "hot mot den välfärd vi har" att 10.000 studenter skriver in sig på sommarkurser för att få studiebidrag under sommaren . I min gamla studentstad Lund med omkring 35.000 studenter är det många som inte lyckas få sommarjobb, detta trots att just studenter i många kommuner har svårare än andra att få socialbidrag. Det skapas inte fler jobb genom att man sparkar på dem som redan ligger. Lyckligtvis har statistiken över antalet arbetslösa studenter trots allt sjunkit dramatiskt denhär sommaren. Antagligen beror det dock på att studenterna ägnar mer tid åt att palla rabarber än att gå till arbetsförnedringen och skriva in sig. Detta då man som student inte har rätt till A-kassa längre. Med hjälp av denna borgerliga taktik följer även annan statistik som trotsar all logik. Antalet fattiga studenter kommer nämligen att minska under de kommande åren. De kommer inte att ges någon möjlighet att studera. Magnus Forss påstående om hotet mot studenternas välfärd är ett bevis på okunskap. Det finns ingen välfärd för fattiga studenter och därför inget att hota.

 

Lyckligtvis är det nu mindre än tre och ett halvt år kvarAndra bloggar om: , , , , ,

Centerns Horhus

Det är glädjande att se att CUF har kommit till insikten att prostituerade kvinnor behöver mer rättigheter. De kvinnor som själva valt prostitutionsyrket löper säkert mycket större risk än andra yrkesgrupper att utsättas för till exempel sexuella trakasserier på arbetet, någonting som legaliserad bordellverksamhet säkert skulle kunna lösa. Dessutom vore det ju bra att göra prostitution till ett legitimt yrke. Jag är övertygad om att många gymnasieskolor skulle starta egna hor-program för dem som vill göra verklig karriär som prostituerad i Centerns Sverige. Man skulle kunna starta egna fack-föreningar och skriva kollektivavtal där kvinnornas sexuella attraktion bedöms utifrån en 10-gradig skala med lön därefter och vips så har vi ett enkelt sätt att kvalitetsbedöma kvinnor på samma sätt som andra kött-produkter. Kanske skulle man till och med kunna klassa prostitution som en hushållsnära tjänst och finansiera det med skattepengar.


Man undrar vad det är som har gått snett i Centerns ungdomsförbund. Varför de har så otroligt sneda värderingar och inte har en susning om hur människor egentligen har det. Kanske vore det en bra idé för centerungdomarna själv att bjuda ut sig på den fria marknaden och praktisera en stund för att se hur många som egentligen väljer prostitutionsyrket själva. Att kalla detta en jämställdhetsfråga är att idiotförklara sig själva. Det ger ju mannen legitim rätt till kvinnans kropp, det ger män rätt att se på vissa kvinnor som sexuella köttstycken. Vad skulle det få för effekt i andra sammanhang? Kanske är det så att Centerpartister i allmänhet är så trångsynta att de faktiskt tror att valfriheten är någonting som finns på riktigt. Detta är ytterligare en i raden av förslag och påståenden från en borgerlig rörelse som rör sig allt längre bort ifrån såväl människor som verkligheten. Lyckligtvis är det snart bara tre år kvar.Andra bloggar om: cuf, prostitution, legalisera, jämställdhet

RSS 2.0