Den slutgiltiga lösningen

Det är inte lätt att blogga om regeringen längre, man kan inte förstärka regeringens uttalanden med ironi eller sarkasm eftersom de oftast är raka ärliga och idiotiska. Man behöver inte påpeka borgerlighetens nedmontering av välfärden eftersom den är så uppenbar. Man kan inte ens gå till personangrepp mot fuskande och alienerade ministrar eftersom de erkänner rakt ut att de kör för fort i Porsche och bor i svartbyggda lyxvillor.

 

Kanske kan man fråga sig var oppositionen håller hus. Slickar Socialdemokraterna fortfarande sina sår efter valförlusten? Är miljöpartiet ute i skogen och letar svamp i vetskapen om att naturskyddet är på väg ner i soptunnan. Har vänsterpartiet inga arga demonstranter eller nitiska debattskrivare kvar? Varför syns inte Socialistiska partiet i media? Hade vi inte en gång i tiden en stark och arg fackföreningsrörelse även söder om Dalälven? Nåväl det kommer i alla fall en demonstration den 18 september som jag hoppas att så många som möjligt sluter upp bakom. Jag skulle själv gärna ha åkt till Stockholm och demonstrerat om inte min a-kassa var så ruttet låg.

 

Den nya sjukförsäkringen så: En kort summering: Det är bättre att jobba och vara sjuk än att gå hemma och svälta ihjäl. Genom att sänka ersättningen för sjukskrivna och dessutom öka kontrollen vill man spara pengar som man kan ge till de rika. Att öka kontrollen innebär antagligen att man tvingar sjuka människor att spendera sina dagar med att jogga mellan sjukhus försäkringskassor och brevlådor med olika intyg. Som Jinge skriver i sin blogg är regeringens slutgiltiga lösning att svälta ihjäl de sjuka och arbetslösa och på så vis minska antalet människor som inte duger någonting till.

 

Vi kan inte låta eländet fortsätta, vi kan inte längre stå bredvid och titta på. Vi som är arbetslösa, sjuka eller fattiga kan inte sitta hemma längre och försöka pussla ihop ekonomin. Vi har nu fått se att det nya arbetarpartiet faktiskt skapar en ny underklass, en grupp som utmålas som fuskare och parasiter. Regeringen har på såhär kort tid visat vad man går för och det är dags att åter resa barrikaderna från -68. Det är dags för facket att börja arbeta för sina medlemmar i händelse av att de skulle bli sjuka eller förlora jobbet. Det är dags för Socialdemokrater, Vänsterpartister, Miljöpartister och Socialister att börja höras och synas och visa att vi inte längre accepterar att se hur Sverige förvandlas till en Darwinistisk nyliberal ego-stat där endast de starka överlever.

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

RSS 2.0