Katastrofpolitik

En av de obehagligaste gubbarna som finns har bestämt sig för att ta ytterligare ett stort steg mot titeln ärkepucko! Jag talar givetvis om den obehagliga kostymgubben Mats Odell som med ett självbelåtet leende säljer ut Sveriges tillgångar. Ett av världens största spritmärken säljs ut till högstbjudande. De pengar som man tillfälligt tjänar på detta kommer man kanske att lägga på att ge överklassen möjligheter till ännu mer champagne och då är det klart att det inte är lönt att tillverka vodka. Om de som köper Vin och Sprit tänker flytta produktionen utomlands bryr sig inte den obehaglige gubben ett dugg.

Om vi börjar med att konstatera att det inte finns någon egentlig vinst att göra på att sälja ut de statliga bolagen. Det tror jag är en av de få saker jag och Mats är överens om. För honom är det en principsak. Staten ska enligt Mats ideologi inte bedriva sådan verksamhet. Att staten faktiskt gör det och dessutom gör det väldigt bra bekommer honom tydligen inte. Orsaken är alltså helt ideologisk.

Att kritisera den nyliberala ideologin är dock inte lika lätt, den är så idiotisk i grunden att jag, om jag skulle försöka kritisera den, antagligen skulle uppfattas som ironisk. En ideologi som utgår från att staten är ond och att skatter förtrycker folket och som i dess extrema form inte vill ha någon stat alls är en skrämmande ideologi.

Genom att sälja ut de statliga bolagen tjänar man en väldig massa pengar som man kan köpa röster för i nästa val. Men när man har sålt slut allt man en gång hade så finns det ju inte så mycket kvar att styra över, eller med. Den nyliberala ideologin bygger på den felaktiga uppfattningen att marknaden är ofelbar. Man bortser helt ifrån att marknaden inte tar hänsyn till människors olika förutsättningar.

Någonting måste väl göras åt denna djävul till minister och hans diaboliska planer. Hans 4% parti som helt och hållet saknar mänskliga värderingar och smutsar ner kristendomens namn. När han har sålt ut allt han kan och delat ut pengarna till överklassen så antar jag att vi fattiga kommer att tvingas söka meningen med livet. Många brukar ju vända sig till religionen i kristider och det kanske är detta som är Mats Odells plan.

Andra bloggar om: , , , , , ,

RSS 2.0