En tidning undrar

Fick några frågor från en tidning i Småland, vi får väl se om det blir publicerat.

1. Varför ska väljarna kryssa för ditt namn?
2. Har du någon enskild fråga som engagerar dig extra mycket?
3. Vad vill ni som parti åstadkomma i parlamentet?

1: Vi i vänsterpartiet jobbar framförallt för att få våra otroligt duktiga toppkandidater Eva-Britt Svensson, Hanna Löfqvist och Mikael Gustafsson till Europaparlamentet. Det är väldigt lätt att vara Vänsterpartist i en EU-valkampanj då man kan visa hur mycket bra våra parlamentariker åstadkommit. Eva-Britt har varit en av de mest aktiva svenska parlamentarikerna och hon har arbetat mycket hårt med den sunda EU-kritiska politik som vi driver. Det viktigaste är inte att man kryssar mitt namn, det viktigaste är att man går och röstar på vänsterpartiet den 7:e juni.

2: För mig är demokratifrågorna mycket viktiga, jag brinner för en demokrati där människor kan vara delaktiga i de politiska besluten och där man har möjlighet att se vem som bestämt vad. EU ligger för långt bort för att kunna behålla kopplingen till folk, ändå påverkas så mycket som 70% av alla beslut som fattas i svenska parlament av olika beslut fattade i EU. De som har möjliget att påverka är lobbyister som ofta kommer från stora företag och använder sig av mutor för att få sin vilja fram bakom de stängda dörrarna i kommissionens långa korridorer. Detta är en utmärkt anledning att rösta in ett gäng EU-kritiker som kan säga ifrån och tala om för folk vad som pågår.

3: Vänsterpartiets politik bygger på en EU-kritisk hållning där vi vill arbeta mot Gubbväldet som råder i EU. Fler än 2/3 av EU-parlamentarikerna är män och medelåldern i parlamentet är 55+. Vi vil fortsätta vårt arbete i klimatfrågorna där vi under förra mandatperioden med Jonas Sjöstedt och Jens Holm i spetsen har gjort allt vi kunnat för att inte den fria marknaden ska sätta käppar i hjulen för en bättre miljö. Vi vill också förhindra utvecklingen mot en superstat där man rustar militär och stänger ute handel och invandring från länderna utanför EU. Vänsterpartiet kan inte ställa upp på den borgerliga politik som EU tvingar medlemsländerna till genom de olika fördragen. Därmed inte sagt att vi inte vill sammarbeta. Vi ser gärna sammarbete i sociala frågor, miljöfrågor, polissamarbete och givetvis också handel över gränserna men det måste vara på rättvisa vilkor och inte ske på bekostnad av människors rätt till schyssta fackliga rättigheter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0