Den slutgiltiga lösningen

Det är inte lätt att blogga om regeringen längre, man kan inte förstärka regeringens uttalanden med ironi eller sarkasm eftersom de oftast är raka ärliga och idiotiska. Man behöver inte påpeka borgerlighetens nedmontering av välfärden eftersom den är så uppenbar. Man kan inte ens gå till personangrepp mot fuskande och alienerade ministrar eftersom de erkänner rakt ut att de kör för fort i Porsche och bor i svartbyggda lyxvillor.

 

Kanske kan man fråga sig var oppositionen håller hus. Slickar Socialdemokraterna fortfarande sina sår efter valförlusten? Är miljöpartiet ute i skogen och letar svamp i vetskapen om att naturskyddet är på väg ner i soptunnan. Har vänsterpartiet inga arga demonstranter eller nitiska debattskrivare kvar? Varför syns inte Socialistiska partiet i media? Hade vi inte en gång i tiden en stark och arg fackföreningsrörelse även söder om Dalälven? Nåväl det kommer i alla fall en demonstration den 18 september som jag hoppas att så många som möjligt sluter upp bakom. Jag skulle själv gärna ha åkt till Stockholm och demonstrerat om inte min a-kassa var så ruttet låg.

 

Den nya sjukförsäkringen så: En kort summering: Det är bättre att jobba och vara sjuk än att gå hemma och svälta ihjäl. Genom att sänka ersättningen för sjukskrivna och dessutom öka kontrollen vill man spara pengar som man kan ge till de rika. Att öka kontrollen innebär antagligen att man tvingar sjuka människor att spendera sina dagar med att jogga mellan sjukhus försäkringskassor och brevlådor med olika intyg. Som Jinge skriver i sin blogg är regeringens slutgiltiga lösning att svälta ihjäl de sjuka och arbetslösa och på så vis minska antalet människor som inte duger någonting till.

 

Vi kan inte låta eländet fortsätta, vi kan inte längre stå bredvid och titta på. Vi som är arbetslösa, sjuka eller fattiga kan inte sitta hemma längre och försöka pussla ihop ekonomin. Vi har nu fått se att det nya arbetarpartiet faktiskt skapar en ny underklass, en grupp som utmålas som fuskare och parasiter. Regeringen har på såhär kort tid visat vad man går för och det är dags att åter resa barrikaderna från -68. Det är dags för facket att börja arbeta för sina medlemmar i händelse av att de skulle bli sjuka eller förlora jobbet. Det är dags för Socialdemokrater, Vänsterpartister, Miljöpartister och Socialister att börja höras och synas och visa att vi inte längre accepterar att se hur Sverige förvandlas till en Darwinistisk nyliberal ego-stat där endast de starka överlever.

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Peter Fjodor Andersson

Tjena Alexander!
Vi har ju inte träffats på många år men jag vet hur du såg ut som "ny". Faktum är att jag tyckte du skulle heta Alex när din mor frågade om namntips. Det är ju inte så långt från slutresultatet.
Nåväl, det är inte därför jag är på din blogg.
Jag vill bara säga att vi tycker väldigt lika i mycket.Men det är ju inte så konstigt egentligen. Det är bara att öppna dom blå och se hur samhället är och håller på att bli. Till något ingen egentligen vill ha.
Du undrar var 68-gänget har tagit vägen.
jag kan upplysa att de flesta numera kör fina bilar och står förmodligen just nu ock inhandlar en ny mobiltelefon..Det är illa Alexander som du så väl vet och kan uttrycka. Men det är inte slut än. Det kommer att bli en jävla fight, och jag kan säga att jag vill inte vara i de borgligt nyliberalas kläder när det brakar loss. Vi är mycket argare och starkare än dom, och någonstans känner dom det.
Det är ju fan att inte folk kan förstå att det hela är åt helvete. De flesta tror att vi lever vi nägon slags trygghet som nästan kan jämföras med en naturlag. Tror de svenske.
Därför står mitt hopp till er ungdomar. Problemet är att de flesta inte är unga någon längre tid..
Nu behöver jag kaffe känner jag, därför slutar jag här denna gång. Men nu vet jag att du har en egen blogg, så jag kommer att följa din framfart.
Ha det så bra och fortsätt kämpa för rättvisa och solidaritet mellan människor. Vi hörs
Förresten är det första gången jag skriver nåt inlägg på någon blogg och vid närmare efertanke är väl detta mera ett mail. Men skicka gärna ditt e-adress så kan jag ju skriva lite personliga saker också.
Hälsningar Peter

2007-09-24 @ 22:02:07
Postat av: Kerstin

Det är nog lika bra att sossarna håller truten. Som det nu är värvar alliansen troligen fler röster till dem än om de börjar tala om vad de vill göra. Så länge de är tysta kan ju folk tro att det blir bättre igen med en sosseregering - det blir det inte. Vad alliansen ställer till nu får vi betala för under mer än överskådlig framtid, oavsett vilka som bildar nästa regering.

2007-10-24 @ 22:57:05
URL: http://www.alba.nu/motvallsbloggen/
Postat av: Georg W

Käre Alex nej vi miljöpartister plockar inte svamp nu. Vi förbereder en sprängning av kärnkraftverket i Oskarshamn. Och nu fick SÄPO upp ögonen för vad som händer här. Allvarligt talat, så finns det halvsmarta borgare och i den allmänna diskussionen på BUN blir det ibland problem för majoriteten. Då trivs jag. Den här tiden står redan i krönikorna som de förlorade åren. I demokratins namn kommer jag att få en röst i maktens korridorer vid nästa val. Då djävlar. Rösta på Georg

2008-02-26 @ 22:43:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0