Lille Mats

Det satt en obehaglig kostymgubbe i min TV häromdan! Eftersom de hade välfärd när kostymgubben var liten så tror han att vi har det idag också. Han tror också att om kommunen säljer ut de gemensamt ägda hyresrätterna så tjänar alla på det. Han tror att vi kan öka valfriheten genom att ta bort möjligheten att hyra lägenhet och istället införa köptvång. Mamma kan jag ta en miljon ur kakburken så jag kan flytta till Lund och plugga?

 

Bostadsrättsomvandlingarna kommer att leda till att de ungdomar som föds i välbärgade familjer har möjlighet att flytta till högskolestäder, utbilda sig och fortsätta familjens framgångssaga. De som inte har det lika bra får bo kvar hemma hos mamma. Att kostymgubben Mats Odell och hans kris demokratiska svammelparti anser sig värna om familjen är ingen nyhet men det är så pinsamt uppenbart att det bara är den rika familjen som är värd att värnas. Man frågar sig om det är av naivitet eller ren ondska som regeringen slår undan benen för de fattiga som vill flytta hemifrån och skaffa sig en utbildning.


Det är dock inte bara bristen på bostäder som kommer att förhindra kreti och pleti på högskolan. CSNs Magnus Forss anser att det är ett "hot mot den välfärd vi har" att 10.000 studenter skriver in sig på sommarkurser för att få studiebidrag under sommaren . I min gamla studentstad Lund med omkring 35.000 studenter är det många som inte lyckas få sommarjobb, detta trots att just studenter i många kommuner har svårare än andra att få socialbidrag. Det skapas inte fler jobb genom att man sparkar på dem som redan ligger. Lyckligtvis har statistiken över antalet arbetslösa studenter trots allt sjunkit dramatiskt denhär sommaren. Antagligen beror det dock på att studenterna ägnar mer tid åt att palla rabarber än att gå till arbetsförnedringen och skriva in sig. Detta då man som student inte har rätt till A-kassa längre. Med hjälp av denna borgerliga taktik följer även annan statistik som trotsar all logik. Antalet fattiga studenter kommer nämligen att minska under de kommande åren. De kommer inte att ges någon möjlighet att studera. Magnus Forss påstående om hotet mot studenternas välfärd är ett bevis på okunskap. Det finns ingen välfärd för fattiga studenter och därför inget att hota.

 

Lyckligtvis är det nu mindre än tre och ett halvt år kvarAndra bloggar om: , , , , ,

Kommentarer
Postat av: mossan

Tack för en bitande och klarsynt blogg. Hoppas få läsa nya inlägg ofta. Stå på!!

2007-06-27 @ 15:12:33
Postat av: Peter Olevik Dunder

Lund är ett lite dåligt exempel eftersom det är Akademiska Föreningen, AF, tillsammans med Nationerna som äger stora delar av hyresbeståndet. Således inget Lunds kommun kan sälja ut eftersom det är studenterna själva som äger genom sina föreningar.

2007-06-28 @ 13:40:06
URL: http://kryssapeter.blogspot.com
Postat av: Alexander Lowejko

Jo visst är det så att Lund kanske är ett dåligt exempel. LKF Lunds Kommunala Fastighetbolag har dock ett ganska stort utbud av lägenheter om man inte lyckas få lägenhet genom AF. Om LKF bestämmer sig för att sälja det man har så fungerar exemplet utmärkt eftersom AF har långt ifrån tillräckligt med bostäder för alla studenter.
Givetvis kan man överföra exemplet till någon annan högskolestad om man vill.

2007-06-28 @ 15:27:32
URL: http://lowejko.blogg.se
Postat av: Georg W

Det moderna slaveriet går ut på att människor ska skuldsätta sig. Till staten genom studielån och underhållsbidrag och banken när du ska skaffa dig en bostad. Sedan äger de dig och du blir fri först i graven. Döda människor har inget värde för kapitalet. Studenterna får väl göra som alla andra fattiglappar. Ägna sig åt kriminalitet. Gratis mat och husrum om man åker dit

2008-02-26 @ 23:48:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0