Katastrofpolitik

En av de obehagligaste gubbarna som finns har bestämt sig för att ta ytterligare ett stort steg mot titeln ärkepucko! Jag talar givetvis om den obehagliga kostymgubben Mats Odell som med ett självbelåtet leende säljer ut Sveriges tillgångar. Ett av världens största spritmärken säljs ut till högstbjudande. De pengar som man tillfälligt tjänar på detta kommer man kanske att lägga på att ge överklassen möjligheter till ännu mer champagne och då är det klart att det inte är lönt att tillverka vodka. Om de som köper Vin och Sprit tänker flytta produktionen utomlands bryr sig inte den obehaglige gubben ett dugg.

Om vi börjar med att konstatera att det inte finns någon egentlig vinst att göra på att sälja ut de statliga bolagen. Det tror jag är en av de få saker jag och Mats är överens om. För honom är det en principsak. Staten ska enligt Mats ideologi inte bedriva sådan verksamhet. Att staten faktiskt gör det och dessutom gör det väldigt bra bekommer honom tydligen inte. Orsaken är alltså helt ideologisk.

Att kritisera den nyliberala ideologin är dock inte lika lätt, den är så idiotisk i grunden att jag, om jag skulle försöka kritisera den, antagligen skulle uppfattas som ironisk. En ideologi som utgår från att staten är ond och att skatter förtrycker folket och som i dess extrema form inte vill ha någon stat alls är en skrämmande ideologi.

Genom att sälja ut de statliga bolagen tjänar man en väldig massa pengar som man kan köpa röster för i nästa val. Men när man har sålt slut allt man en gång hade så finns det ju inte så mycket kvar att styra över, eller med. Den nyliberala ideologin bygger på den felaktiga uppfattningen att marknaden är ofelbar. Man bortser helt ifrån att marknaden inte tar hänsyn till människors olika förutsättningar.

Någonting måste väl göras åt denna djävul till minister och hans diaboliska planer. Hans 4% parti som helt och hållet saknar mänskliga värderingar och smutsar ner kristendomens namn. När han har sålt ut allt han kan och delat ut pengarna till överklassen så antar jag att vi fattiga kommer att tvingas söka meningen med livet. Många brukar ju vända sig till religionen i kristider och det kanske är detta som är Mats Odells plan.

Andra bloggar om: , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Jim

Blev lite glad över den här bloggen, det behövs fler anti-nyliberaler...

Sedan: Statliga bolag, nja, inte för sakens skull. Men inte motsatsen heller. "Vin och sprit" tycker jag kan säljas, helst till utlandet. Men Vattenfall bland andra, där är det en poäng att vi äger gemensamt, även om vi just nu inte använder vårt ägande på rätt sätt så tillåter demokratin oss att göra det i framtiden.

2007-12-11 @ 21:45:35
URL: http://klubb24.se
Postat av: PEKKA

Du Alex, Ett tag funderade jag på om man kanske skulle skicka gud på eländet. Jag håller med dig att det är dålig reklam för det kristna. Annars är det åt helvete att sälja ut våra gemensamma tillgångar.De blir värr å värr.

2007-12-16 @ 16:34:31
Postat av: Georg W

Förbannade borgarpack. Och värre är det på lokal nivå där allmänna badplatser, skolor och annat kollektivt kommunalt ägande säljs till privata företag. Jag gillar invandrare men hatar att utländska miljonärer numer får köpa Svenska bondgårdar för att komma åt jakten och skogen. Det driver upp priser på hus och egendom och gör att svenska ungdomar inte får råd att förverkliga sina liv.Snart är hela Sverige pantat och sålt. Kinesiska företag äger gruvrättigheterna i Tjust. Hur fan är det möjligt att kommande generationers arv från historien ägs av företag på andra sidan jorden. Vad har vi för rätt att sälja de mineraler som finns här

2008-02-26 @ 22:29:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0